Popis
- Technológia výroby :
- Hrozno: 100 % Carmenere.
- Alkohol: 14 %
- Oblasť : Central Valley.
- Zber: Apríl – Máj
- Teplota kvasenia: 28-30 °C
- Alkoholové kvasenie: 7 dní v nerezovej cisterne.
- Potenciál skladovania: 6 rokov.
Organoleptická analýza :
- Farba: intenzívna červená až načernalá so slivkovým odtieňom.
- Vôňa: intenzívna po lesných plodoch s jemnými náznakmi zemitej vône až kávy.
- Chuť: je pekná celistvá , vyvážená s príchuťou sliviek, čerešni až višní.
- Podáva sa k tmavému aj bielemu mäsu, cestovinám a syrom pri teplote 16-18 °C.
Spracovanie : Ručný zber, veľmi neskorý, odstopkované a jemne zomleté . Priame nasadenie vybraných kvasiniek, 7-dňová alkoholová fermentácia pri teplote 28 – 30 °C v kadi z nerezovej ocele. 5-dňová postfermentačná macerácia, jablčno-mliečna fermentácia prebieha 100% prírodne. Dozreté víno sa prírodne odkalí, zasíri a nafľašuje.