Popis
Technológia výroby:
- Hrozno: 100% Carmenere
- Oblasť : Central Valley
- Zber: Apríl – Máj
- Alkohol: 13,5 %
- Teplota kvasenia: 14-16 °C
- Alkoholové kvasenie: 15 dní v nerezovej cisterne
- Potenciál skladovania: 2 roky
Organoleptická analýza:
- Farba: ružová
- Vôňa:. ľahká vôňa zrelých čerešní.
- Chuť: na jazyku pocítite jeho koncentrovanú ovocnú a okúzľujúco sviežu chuť.
Podáva sa pri teplote 8-10°C ako aperitív, výborne sa hodí aj k vegetariánskym jedlám.
Spracovanie: Ručný zber, odstopkované a jemne zomleté. 12-hodinová predfermentačná macerácia pri teplote 14-16 °C. Priame nasadenie vybraných kvasiniek, 16-dňová fermentácia pri teplote 15 °C v kadi z nerezovej ocele.